BOEKEN

 


EEN BOEK LATEN MAKEN
BOEKOMSLAG,
TEKSTOPMAAK ILLUSTRATIES, FOTO'S, SCHEMA'S, ...

 

VORMGEVING / BOEKEN

 

Alles compleet vormgegeven en opgemaakt van binnenpagina's tot en met de boekomslag. Allerlei soorten boeken van romans tot lesboeken en van kinderboeken tot naslagwerken.

 

 

Inhoud van een boek vormgeven en opmaken

Ontwerp en opmaak inhoud van boeken, de binnenpagina's. Afhankelijk van het soort boek wordt zorgvuldig een lay-out en lettertype gekozen. Bij de vormgeving van boeken wordt vaak uitgegaan van een 'tijdloze' vormgeving zodat de uitgaven oneindig mee kunnen.

 

Boekomslagen

Ontwerpen, illustreren of fotografische bewerkingen voor het maken van een orginele boekomslag. Een boekomslag is de eerste kennismaking voor een potentiële lezer met het boek. Dit is een belangrijk en zeer leuk onderdeel van een boek om met aandacht en zorg een creatieve omslag te ontwerpen.

 

 


 

 

 

boek opmaak roman

 

 

 

 

boek opmaak naslagwerk

 

 

 

 

boek opmaak pocketboekjes

 

 

 

 

boek opmaak literatuur

 

 

 

 

boek opmaak uitgeverijen

 

 

Het ontwerp voor een boek

De vormgeving is bepalend voor het uiteindelijk eindresultaat. De leesbaarheid van de tekst/ informatie is afhankelijk van een aantal zaken en dient afgestemd te worden op de soort informatie en doelgroep. Ook de uiteindelijke uitvoering en bijvoorbeeld formaat speelt allemaal een rol en dient goed op elkaar te zijn afgestemd.

 

Het font, lettertype

Een belangrijke keuze voor de leesbaarheid maar ook voor de uitstraling en sfeer is het gebruik van fonts/lettertypes.

Er zijn diverse zaken voor wat betreft fonts om rekening mee te houden. Niet alle fonts zijn geschikt voor boeken en grote stukken tekst.

 

Formaat van een boek en de bladspiegel

Afhankelijk van het formaat van een boek zal een bladspiegel bepaald moeten worden. Hiervoor zijn wel enigzins bestaande en bewezen standaard verhoudingen die het beste aangehouden kunnen worden voor een goede leesbaarheid.

 

Creatieve boekopmaak

Altijd een unieke en creatieve lay-out die de tekst, informatie ten goede komt. Dit kan qua boekontwerp en vormgeving van de lay-out en het juiste gebruik van fonts. Ook het toepassen van illustraties en fotomateriaal kan op een creatieve en concequente manier.

 

Boek illustraties

Voor diverse soorten boeken de juiste illustraties laten maken. Van technische tekeningen/illustraties tot illustraties voor kinderboeken en tekeningen voor alle leeftijden. Een bepaalde stijl of een bepaald karakter bijna alles is mogelijk.

Handgetekende illustraties worden digitaal verwerkt in de totale vormgeving en tekstopmaak.

 

Foto's en afbeeldingen voor boeken

Ook alle soorten fotografie en fotobewerkingen zijn mogelijk. Allerlei soorten afbeeldingen kunnen verwerkt worden. Eigen fotomateriaal of nieuw te maken foto's. Ook het gebruik van foto's als illustratieve elementen of gecombineerd met illustraties of digitale tekeningen.

 

Schema's en tabellen voor boeken

Ook het gebruik van schema's en tabellen in een bepaalde lay-out en vormgeving zodat alles een geheel blijft en herkenbaar in de opmaak wordt verwerkt. Allerlei soorten tabellen, schema's, opsommingen, andere soorten uitleg en afbeeldingen kunnen gemaakt worden en vormgegeven passend bij de inhoud en lay-out van een boek.

 

Budget bewust boekopmaak

De vormgeving en opmaak van een boek kan ook worden afgestemd op de kosten om bijvoorbeeld meer informatie per pagina te plaatsen om zo drukkosten te besparen. Hierin zal altijd een goede balans gevonden moeten worden qua prijs, leesbaarheid en uitvoering.

 

Totale vormgeving van diverse soorten boeken

Vormgeving van boeken in de ruimste zin. Alle soorten boeken met zorg en aandacht en proffesioneel opgemaakt.

 • Romans/literatuur
 • Naslagwerken
 • Studieboeken
 • Kookboeken
 • Informatieve boeken
 • Kinderboeken
 • Fotoboeken
 • Jubileumboeken
 • Spel en puzzelboeken
 • Magazines
 • Kalenders
 • Scripties

 

 

 

BOEK UITGEVEN IN EIGEN BEHEER

Een manuscript, een idee voor een boek, een verhaal, gedichten? Een boek uitgeven in eigen beheer. Alles compleet verzorgd: Ontwerp en opmaak boekomslag en binnenpagina's, een eigen ISBN nummer en het drukken van boeken. Neem contact om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

BOEK ONTWERP EN OPMAAK

Voor uitgeverijen en bedrijven die zelf boeken uitgeven. Ontwerp en opmaak van allerlei soorten boeken. Ook fotografie, photoshoppen en illustraties. Alles compleet verzorgd tot en met drukklare bestanden. Neem contact om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

Boek uitgeven

Een boek professioneel op laten maken, pagina opmaak indien gewenst met illustraties en/of foto's. Omslag ontwerp en opmaak. Alles verzorgd tot en met drukbestanden.

Alles compleet verzorgd om een boek uit te geven:

 • Binnenpagina's opmaken
 • Boekomslag ontwerp en opmaak
 • ISBN nummer
 • Drukwerk boeken

 

E-book

Een boek opmaken als E-book behoort ook tot de mogelijkheden. Een drukwerk-boek omzetten naar E-book bestand kan ook.
Andere digitale bestandsformaten als HTML of PDF informeer naar de mogelijkheden.

 

Wat kost een boek laten maken

De kosten om een boek te laten maken/vormgeven zijn natuurlijk afhankelijk van het soort boek. Het aantal pagina's, de uitvoering en wensen.

Een kostenindicatie of vrijblijvende offerte is altijd mogelijk.

 

 

 

 

Altijd een goed idee!

Iedere opdracht begint met een idee. Op zoek naar een idee? Geen idee? Neem contact op voor een goed en creatief idee!

 

 

Drukwerk

Alle drukwerken, printwerken en producties goed verzorgd. Vraag vrijblijvend offerte aan.

 

 

Normale prijzen

Een prijsoverzicht van alle indicatieprijzen.

PRIJZEN

 

 

 

 

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op of vraag offerte aan.